Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 24. syyskuuta 2015

Vahingossa syntynyt herkullinen chilillä maustettu sardelli-jättirapuwokki

Omaa keittiötä ehti tulla ikävä Espanjan reissulla, kun vuokrakämppien keittiöiden taso oli mitä oli. Kun reissusta oli toivuttu alkoi taas tiukka kokkaus kotikeittiössä. Heikki kävi kaupassa ja osti vahingossa ainekset sekä sitruuna-sardellipastaan että chili-jättirapupastaan, kun ei ollut varma kumpaa piti tehdä illalliseksi. Katri aloitti tekemäämään sardellipastaa, josta useiden vaiheiden jälkeen tulikin sardelli-jättirapuwok miellyttävän chilisellä liemellä. Ilmeisesti meidän keittiössä vahingossa syntyneistä ruuista tulee suosikkeja. Tämä meinaan kelpasi talouden aikuisten lisäksi myös pikkuneidille ja koirallekin. Ei todellakaan huono vahingossa kehitetty ruoka...



Chilillä maustettu sardelli-jättirapuwok 4 hengelle

1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 porkka
4 vartta varsiselleriä
1 cm pala raastettua inkivääriä
1 punainen chilipalko
1 pkt sardelleja
1/2 paketti Blue dragon täysjyvänuudeleita
8 kpl jättirapuja
öljyä paistamiseen
soijaa, suolaa, pippuria,ruokosokeria ja srirachakastiketta maun mukaan
Koristeeksi wokkiin:silpittua persiljaa, paahdettuja kookoslastuja, paahdettuja seesaminsiemeniä, chilin viipaleita
Hienonna valkosipulit ja sipulit. Kuori ja pilko porkkanat. Pilko varsisellerit ja chilin palko. Raasta inkivääri. Pilko sardelli pieneksi ja pilko myös jättiravut. 

Kuullota sipulia, valkosipulia, varsiselleriä ja porkkanaa sardellien öljyssä. Mausta suolalla, soijalla, sokerilla, mustalla pippurilla ja tarvittaessa srirachalla. Keitä samalla myös nuudelit. 
Kun raaka-aineet on melkein kypsiä lisää sardellit ja jättiravut. Lisää joukkoon hetken kuluttua myös nuudelit. Tarkista maku ja tarjoa wok persiljasilpun, kookoslastujen, chilin viipaleiden ja seesaminsiementen kanssa. Kannattaa valmistaa ruokaa reilusti, koska toimi myös todella hyvin seuraavan päivän lounasruokana. 

-Katri-

2 kommenttia:

  1. Mmmmm onpa herkullisen näköistä! Tällä vois vaikka yllättää miehen kun se reissulta palaa! :)

    http://ganbattedesuka.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! Vahingossa ne parhaat ruuat yleensä syntyy:)

      Poista