Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Pizzaa kaasugrillillä

Teimme ensimmäistä kertaa pizzaa mökillä kaasugrillissä, ja kokeilu oli varsin onnistunut! Kaasugrilliin laitettu tasoparila paistoi pohjan äärettömän rapeaksi ja kypsensi täytteet juurikin sopivasti. Tekniikan soveltamista kotiuunissa kokeillaan heti tänään, pizzakivi lämpiää tänään uuninpohjalla pelkällä alavastuksella!
Pizzan täytteet olivat yksinkertaisuudessaan maistuvat: Edellisenä päivänä norstotuoreeltaan savustettua Pyhäjärven kirjolohta, sipulia, valkosipulia, kirsikkatomaatteja, goudaa ja mozzarellaa. Pizzojen pohjalle keksin jonkin aikaa sitten laittaa romescon ja tomaattippyreen sekoitusta, ja tähän olemme kovasti ihastuneet. Paahdettu paprika, manteli ja oliiviöljy tuovat oman täyteläisytensä sekoitukseen. Alla vielä romescon ohje varmemmaksi vakuudeksi:

1 paprika
desi manteleita
puoli desiä oliiviöljyä
1 tomaatti
savupaprikajauhetta
mustapippuria
suolaa

Paahda paprika uunissa käännellen kunnes kuori on mustunut ja irtoaa helposti. Kuori paprika ja sekoita kaikki aineet. Soseuta, purkita ja käytä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti