Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 21. elokuuta 2014

Schiefer Pala Blaufränkish 2009

Tällainen hauska Tafellwein-luokiteltu Itävaltalainen Blaufränkish löytyi Noble Wineltä. Viini tulee Burgenlandista itäisestä Itävallasta, Unkarin rajalta. Kyseinen alue on Itävallan lämpimimpiä viinintuotantoalueita.

Lasissa syvän purppurainen. Tuoksu on kirpen marjainen ja kirpeän mausteinen.  Siinä on karpaloa, puolukkaa ja pihlajanmarjaakin. Aavistus vegetaalista fiilistä. Toisaalta kuitenkin melko reippaasti pippurisia nuotteja sekä tiukkasyistä tammea. Suussa viini on heti avaamisen jälkeen varsin kireä tapaus. Hapokkuus ja kirpeys ovat päivän epistola. Toisaalta konsistenssi ja marjaisuus ovat melko suuret, joten missään nimessä tätä ei voi sanoa laimeaksi. Hapokasta luonnetta piisaa. Ensimmäisenä päivänä vaati ehdottomasti ruokaa seurakseen, ja mielellään jotakin täyteläisen lihapataisaa.

Viini pehmeni kummasti päivän aukiololla, ja seuraavana päivänä tätä pystyi jo ilolla nauttimaan sienipiirakan seurana.

Aivan mukiin menevä blaufränkish: Hyvä konsistenssi, todella jäpäkkä hapokkuus ja tanniinit. Ehkä aavistus liikaa tammea, muuta viini voisi jopa hyötyä parin vuoden kulmia hiovasta kaapittelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti