Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 11. elokuuta 2014

Joseph Swan Cuvée de Trois 2010

Joseph Swanin viini on (tai oli) viimeisiä jäljellä olevia pulloja puolentoista vuoden takaiselta New Yorkin reissulta tuoduista. Viini avattiin perinteisen sunnuntaipizzan seuraksi, ja se toimi hienosti sekä sellaisenansa että pizzan kaverina.

Joseph Swan on tuottanut viiniä Kalifornian pinoteistaan tunnetussa Russian River Valleyssa vuodesta 1973. Nykyään tilaa luotsaa Swanin vävypoika Rod Berglund, joka on ollut tilan viinintekijänä jo yli 20 vuotta. Tila tuottaa pääasiassa pinot-viinejä, mutta myös rhone-lajikkeita, zinfandelia ja valkoisia Gewurzista ja pinot gris:sta. Johtavana ajatuksena on tilan nettisivuston mukaan kaikissa viineissä tuoda esiin Russian Riverin terroiria.

Cuvee de Trois on lasissa melko tumman tiilenpunainen, aavistuksen rusehtava reunaltaan. Tuoksu on kirsikkainen, vadelmainen, puolukkainen, hennosti tamminen, tavallaan itämaisen mausteinen, teenlehtinen. Tammiallergikkoja rauhoittelen, tuoksu ei ole överi. Viinin tunnistaa pinotiksi ensinuuhkaisulla. Viini on kepeähkö, erittäin pirteähappoinen ja marjainen. Jälkimaku on hieman mausteisempi, ja se tammikin pääsee kyllä esiin. Kokonaisuus on kuitenkin kepeähkö ja raikas. Toimi hienosti pizzan kanssa ja pizzaan jälkeen siemailtuna. Tämä voisi olla pelittää todella hyvin hieman voimakkaamminkin (ei kuitenkaan tulisesti) maustetun linturuuan kanssa. Lohelle en lähtisi kokeilemaan, jälkimaku on kuitenkin liian tuhti.

Pitkästä aikaa miellyttävä pinot Kaliforniasta. Keskimäärin maistamamme ovat olleet turhan paksuja vaniljaisia mansikkahilloja. Tässä oli kuitenkin luonnetta: Se tyypillinen jenkkimausteisuus löytyi, mutta oli paketoitu mukavalla tavalla hapokkaiden marjojen kanssa toimivaksi kokonaisuudeksi. Voimme suositella, jos jossain satutte törmäämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti