Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 13. syyskuuta 2013

Matsu el recio 2010


Toron viinialue sijaitsee Castilia y Leonissa, Duero-joen varressa. Ribera del dueron tunnetumpi alue jää Toron itäpuolelle, ja matkaa Portugalin rajalle on vain viitisenkymmentä kilometriä. Alueen viinitarhat sijaitsevat 620-750 m korkeudella merenpinnasta. Valtalajikkeena alueella on Tinta de Toro, joka on paikallinen variaatio tutusta tempranillosta. Rypäle on Toron alueella jalostunut paksukuoriseksi, mikä lisää viinien tanniinisuutta ja saa aikaan syvän värin.


Bodega Matsu tuottaa viininsä luomuna, sekaantuen mahdollisimman vähän köynnöksen luonnolliseen kasvuun. Tarhoilla kasvaa 80-100-vuotiaita köynnöksiä köyhässä ja kuivassa hiekkaisessa maaperässä tuottaen pienen määrän paksukuorisia rypäleitä, jotka kerättiin käsin. El recio on käytetty
sementtisammioissa, ja malolaktinen käyminen on tapahtunut ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viiniä on myös kypsytetty ranskalaisessa tammessa 14 kuukautta. Viini on suodattamaton.

Väri on intensiivinen, todella tumman rubiininen. Tuoksussa on selkeä tammiaromi, tummia luumuisia hedelmäaromeja. Suussa tuntuu ensin pyöreä hedelmäisyys, hapot ovat heikohkot mikä korostaa täyteläistä soljuvaa alkuvaikutelmaa. Viinin valuessa suun takaosaan tanniinit kuitenkin nousevat lavalle, ja viinin kulmikkuus tulee esiin selvästi keskipitkässä, tammisessa ja mausteisessa jälkimaussa.

Viini on tehty selvästi nautittavaksi lihan tai kovan juuston seurassa. Tanniinit ovat kovahkot pelkältään nautittuna, ja makuaistimus on lievässä epätasapainossa alun pyöreyden muuttuessa nopeasti pureksivaksi tanniinisuudeksi. Suosittelisimme tätä selkeän liharuuan tai kovien juustojen seurana nautittavaksi. Tässä tarkoituksessa toiminee hienosti, eikä reilun kympin hinta kaada budjettia.

Sumuista syksyä ja sakeita punaisia teille kaikille!
Drink respectfully !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti