Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Viikon valinta: Mimolette

Kuva:wikipedia.org

Viikon valinta on tällä kertaa juusto, tumman oranssi Lillen kaupungista tuleva Mimolette. Juusto on ranskalaisten versio hollantilaisten ylpeydelle, edam-juustolle. Juuston kerrotaan syntyneen, kun kuningas Ludwig XIV halusi edamille vastineen. Mimolette on tehty lehmänmaidosta, ja nimi tulee ranskankielisestä sanasta molle, joka tarkoittaa pehmeätä. Mimolette- juusto saa kauniin värinsä kasviperäisestä annatosta, jolla värjätään myös cheddarit. Mimolettea saa sekä nuorena että vanhana versiona, jota kypsytetään jopa 26 kuukautta. 

Olemme syöneet mimoletista sekä nuorta että vanhaa versiota, ja meidän molempien suosikki on vanha mimolette, joka on jo niin kovaa, että sitä on paikoitellen vaikea pureskella. Vanhan juuston tuoksu on huumaava ja maku vielä parempi, siinä voi aistia ainakin hasselpähkinää, toffeeta ja karamellia. Täydellistä vanhaa mimolettea ostamme aina varastoon Tampereella keväisin ja syksyisin pidettäviltä eurooppalaisen herkkutorin juustotiskiltä ja täydenämme varastoja tarvittaessa Juustosopista. Marketeissa on myytävissä myös President merkistä demi-vielleä mimolettea, jota on kypsytetty 6 kuukautta. 

Juusto kaipaa ehdottomasti seurakseen juomaa ja ehdotuksemme juomaksi on blogissa jo esitelty Jaakko Peräsen Ciclope Rosso Toscano 2007. Toinen juomaehdotuksemme on Alkon käsityöläisoluista löytyvä Norrebro-panimon King Country Brown Ale. Taidankin laittaa pojat testaamaan yhdistelmää viinin maistelun jälkeen. ...

-katri-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti