Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 26. kesäkuuta 2012

Takaisin kotona

Pullon henki on hiljentynyt hävettävän pitkäksi aikaa, mutta nyt ollaan taas takaisin arjessa. Pullon hengen porukka lomaili tänä vuonna lähes koko vapaansa ulkomailla. Kupla ehti käydä suosikkikaupungissaan Barcelonassa, jossa rakastui uudestaan Cavaan ja espanjalaisiin tapaksiin. Viinitiloilla ei loman lyhyyden vuoksi ehditty kierrellä, mutta ehkä sit ensi kerralla.

Kupla jatkoi Barcelonasta suoraan Tanniinin ja velipojan kanssa seikkailulle Pohjois-ja Keski-Vietnamiin, jossa matkareitti kulki akselilla Hanoi-Cat Ba-Hue-Lang Co-Hoi An-Vedena Lagoon-Hue-Hanoi-Sapa-Hanoi. Lomalla ei paljon viiniä juotu, koska Franfurtin lentokentältä ostettu samppanjakin jäi jonnekin lähtöportin ja lentokoneen välille. Ainut viiniin liittyvä kokemus oli pullo Obikva SB, jota nautitiin kiskurihintaan paikallisessa 5 tähden resortissa. Velipoika maistoi pakollisen lasillisen Vietnamin omaa punaista Dalat-viiniä, joka oli kuulemma kamala kokemus. Asiaan saattoi vaikuttaa viiniin sekoitettu mulberry-marja ja viinin lämpötila, joka kohtasi paikallisen helteen todella hyvin.
Osterit ja merenelävät olivat niin hyviä


Torilla
Loman parhaaseen antiin kuului Vietnamilainen ruoka ja paikallinen rento meininki, johon järjestelmällisellä suomalaisella on hieman sopeutumista. Jos paikallinen sanoo, että bussi ottaa 3 tuntia ja lähtee kohta niin kannattaa lisätä matka-aikaan muutama tunti lisää ja ottaa mukava asento penkiltä. Ei se ole niin justiinsa tuntui olevan motto ja lomalaisillehan se sopi. Rannat ja sää myös suosivat meitä ja lämpimästi suosittelemme Vietnamia nyt ennen kuin siitä tulee uusi turistikohde Kaakkois-Aasiassa.

Loman jälkeen tehtiin muutaman kerran ruokaa kotonakin ja Alsacen tuliaisviinien ympärille rakentuvasta menusta lisää tietoa heti ensitilassa, kun kuvat ja arviot saadaan Tanniinin puolesta koneelle ja blogiin asti.
Salaatin loistavat raaka-aineet
Kokkikurssilla vieraalla maalla.

Tässä kohtaa vielä kysymys, että mitähän arvon lukijakunta haluaisi meiltä tulevaisuudessa kuulla. Lisää viiniarvioita, reseptejä, matkakertomuksia, ravintola-arvosteluja vai jotain ihan muuta?
-Kupla-

2 kommenttia:

  1. Viiniarvioita ei ole koskaan liikaa etenkään rakkaimmalla kotimaisella kirjoitettuna. Mutta kannattaa kirjoittaa siitä mikä itsestä parhaalta tuntuu. Intohimoinen suhtautuminen aiheeseen kuin aiheeseen on kuitenkin mielestäni itse aihetta tärkeämpää blogaamisesta puhuttaessa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteesta ViiniVille. Arvioita on taatusti tulossa, mutta viime aikoina viinit, joita ollaan juotu ei ole kauheasti houkutellu postaamaan.Paljon perushyviä, mutta ei yllättäviä kokemuksia. Toivotaan, että kesän jatkuessa vastaan tulee myös niitä huippuyksilöitä, joista olisi ilo postata.

    Olen samaa mieltä siitä, että intohimon pitää näkyä ja siksi blogissamme on paljon muutakin kuin vain arvosteluja. Ruokaa on tulossa varmasti jatkossakin ja varmaan juttua kahveistakin kuin mopo on lähtenyt jälleen kerran käsistä tässäkin asiassa.

    VastaaPoista