Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 18. toukokuuta 2019

Knipser Spätburgunder 2015 (Pfalz)

Berliinin reissulla ostimme random-valintana Weingut Knipserin Spätburgunderin, joka jäi matkalla juomatta ja kulki rinkassa kotiin. Viini aukesi nyt maistoon ja osoittautui päteväksi.


Weingut Knipser sijaitsee Pfalzissa Laumersheimin kylässä. Knipserin suku on yksi ensimmäisistä itse viinejä pullottaneista tuottajista Pfazissa, sillä pullotettujen viinien markkinointi kuluttajille ja ravintoloille alkoi jo 1948. Toiminta oli kuitenkin sivubisnes 1970-luvulle saakka, jolloin Werner Knipser ryhtyi täysipäiväiseksi viinintuottajaksi. 1980-luvun puolivälissä tuotantoa suunnattiin entistä enemmän punaviineihin, joita alettiin myös kypsyttää tammessa. Tila sai kunnian liittyä VDP:n vuonna 1993. Nykyisin toiminnassa on mukana jo Knipsereiden kolmas sukupolvi.

Knipserillä on köynnöksi kuudella tarhalla Dirmsteinin ja siitä etelään sijaitsevan Freinsheimin välillä. Tarhojen pintamaa on vaihtelevan paksuista lössimaata ja sen alla tarhasta riippuen kalkkikiveä tai hiekka-soraseosta.

Maistettu viini on talon perustason spätburgunder lämpimältä vuodelta 2015: väriltään ohuehko, tiilenpunainen. Tuoksussa on kypsää puolukkaa, mausteisuutta, hentoa havupuista resiinisyyttä. Viini on suussa saksalaiseksi spätiksi kohtalaisen täyteläinen ja kypsän oloinen. Hapokkuus on runsasta mutta ei kuitenkaan terävää. Tanniinit ovat kitalaessa kevyehköt ja kauniisti pyöristyneet. Jälkimaku on keskipitkä ja marjaisa. Viinissä on kivan marjaisa, raikas yleisviba, kokonaisuus pysyy hyvin kasassa eikä mikään piirre ylidominoi.

Melko klassinen, kypsähkö pinot, jota nautiskelisi erittäin mielellään riistalintupadan tai vaihtoehtoisesti vaikkapa sienipiirakan kaverina. Knipser vaikuttaa kiinnostavalta kohteelta mahdolliselle vierailulle, jos Pfalzin suunnalle tulee reissattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti