Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 12. kesäkuuta 2017

Rosé de Loire 2016: Edullinen rosé aurinkoisiin keleihin


Kelien kesäistyessä roséviinien maistelu jatkuu. Roséviinien kohdalla törmää harvemmin sinällään tajuntaaräjäyttävän kompleksisiin viineihin, eikä tämä ehkä ole näiden viinien tarkoisuskaan: Rosén nauttimisessa ilmapiiri, seura ja tunnelma on vähintään yhtä tärkeää kuin viini itse. Nautinto ei ole viini sinänsä, vaan se hetki auringossa, ystävien ja hyvän ruuan seurassa lasi pinkkiä kädessä!

Tällä kerrallalohen ja feta-perunasalaatin seuraksi osui edullinen loirelainen. Drouet Freres on vanha negociant-viinintuottaja kyseiseltä alueelta alueelta. Heidän Rosé de Loire 2016-viininsä on sekoitus alueelle tyypillisistä punaisista gamay- ja cabernet franc-lajikkeista. Näistä on saatu aikaan yksinkertaisessa marjaisuudessaan varsin kulauteltava viini, jota ei ole edes Alkossa hinnalla pilattu.

Viini on villilohen punainen, keskisyvän värinen. Tuoksussa mansikkaa, vadelmaa, hentoa yrttisyyttä. Suussa hyvärakenteinen: Sitrushappoinen runko, makupaletilla toistuvat punaiset marjat. Ei kitkeryyttä lopussa, mutta hapokkuus nostaa veden kielelle. ei järin kompleksinen. Simppeli, hyvärakenteinen ja tasapainoinen rosé kylmänä kulauteltavaksi tai kasvis- ja kalaruokien seuraan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti