Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 29. toukokuuta 2017

Viinimatkalle Lounais-Ranskaan ?Lounais-Ranskan alue jää usein matkailijoiden reittien ulkopuolelle: Atlantin rannikolta löytyy Biarritz sekä Bordeaux ja välimeren rannikolta Provence, mutta mitä siinä välissä on? Ainakin paljon viinialueita: Fronton, Gaillac, Cahors, Bergerac, Montbazillac... Monet näistä ovat niminä tuttuja, mutta silti  aivan outoja ja maistamattomia. Siten kiinnostuimmekin, kun suomalaisomisteisen The Happy Hamletin Suska Karjalainen lähestyi meitä ja kysyi, olisimmeko kiinnostuneet levittämään sanomaa (eli suomeksi mainostamaan:) heidän vuosisatoja vanhasta maatilastaan. Pohdimme asiaa hetken, ja tulimme siihen tulokseen että tämä on mitä oivallisinta viinikulttuurin edistämistä ja sopii siten blogin henkeen.

The Happy Hamlet sijaitsee Fauroux:n kylän ulkopuolella noin tunnin ajomatkan päässä Toulousesta, sen pohjoispuolella. Kylässä on vain parisataa asukasta ja ympärillä maaseutua viinitarhoineen ja laventelipeltoineen. Läheltä löytyvät Cahorsin,  Frontonin ja Gaillacin viinialueet. 

Maatilalla on tehty suurremontti niin omin avuin, talkoovoimin, kuin paikallisten pienyrittäjien ja artesaanien ammattitaidolla: Vierastalo, yleistilana toimiva vanha kivinavetta, tynnyrisauna ja upeat puutarhat. The Happy Hamletista on ollut aiemmin juttua myös Iltasanomissa. Tilalla tarjotaan all-inclusive lomaviikkoja eri teemojen ympäriltä, kantavana ajatuksena rentoutuminen ja hyvinvointi. Vierastalossa on tilaa vain kymmenelle vierailijalle kahden hengen huoneissa, joten mistään massatapahtumista ei ole kysymys. 

Nyt viininystäville tarjoutuukin mahtava mahdollisuus päästä tutustumaan sekä idylliseen maatilaan että alueen viineihin sekä ruokakulttuuriin: Elokuun alussa 7.-12.8. järjestetään The Happy Hamletin ja Tomi Naarvalan Wineserver-yrityksen yhteistyönä viininmaistelumatka, joka johdattaa Lounais-Ranskan viinien monipuoliseen maailmaan. Matka sisältää 5 yötä The Happy Hamletissa, lentokenttäkuljetukset Toulousesta, 7 viinitilavierailua maisteluineen, vierailun Bordeaux:n Le Cité du Vinissä sekä kaikki ateriat ja juomat. Todellinen all-inclusive-matka siis. 

Matkan hinta on normaalisti 1600, mutta meidän lukijamme voivat varata maistelumatkan 1400 euron tarjoushintaan. Aluksi ajattelimme, että hinta on melko kallis, mutta sitten aloimme laskeskella: majoitus viideksi yöksi maksaisi kahdelle hengelle vähintään 500, autonvuokra 500 + bensat, päivän ruuat ja juomat noin 200 e eli kuudelta päivältä 1200, 7 viinitilavierailua ja maistelut parisen sataa. Eli kahden hengen kulut tulisivat itse järjestäen varsin lähelle tarjoushintaa. Ja mikä parasta, viinitilavierailuja ei tarvitse itse järjestellä eikä niiden jälkeen kenenkään ajaa.

Jos siis haluat lähteä maistelemaan viinejä ja gastronomian helmiä Lounais-Ranskan maaseudulle, niin varaa matka sähköpostitse suska@thehappyhamlet.com. Laita viestiin alennuskoodiksi "pullon henki", jotta saat matkan tarjoushintaan! Ja mikäli innostut varaamaan, niin laita samalla viesti meille (pullonhenki@hotmail.fi): Lähdemme matkaan mukaan, joten olisi mukava tietää etukäteen, josko lukijoitamme on tulossa!    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti