Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 14. kesäkuuta 2011

Työmaakaappi!

Tuo virolaisen kodinkonefirman kautta hankittu kaappi on siis 170 bordeaux-pullon kaappi yhdellä lämpötilalla. Merkiltään kaappi on lähinnä rakennustyömailta tuttu Liebherr. Lafka kuitenkin valmistaa ilmeisesti myös varsin laadukkaita kodinkoneita etenkin suurtalous- ja ammattikäyttöön. Siispä kaapin pinta ei ole kovin koristeellinen vaan lähinnä saksalaisen kylmän teräksinen. Ja sitä paitsi kaapissahan on lasiovi, ja ne pullot ne on mitä ihaillaan!

Aluksi Tanniini oli ihmeissään, kun reilun 100 pullon kokoelma ei ollut mahdua kaappiin millään. Sitten vasta älli tuli päähän ja tajusimme, että pullot tulee asetella etupeppu-takapeppu-strategialla (AVAVAV...), jolloin kapasiteettia löytyi kummasti lisää.

Pulloja kertyi yllättävän paljon, kun viime syksystä lahtien tehtyjä kimppatilauksia alkoi realisoitua. Lisäksi kaappiin siirtyivät edellisen asunnon kellarin aarteet, joita on hankittu sekä monopolista että monilta reissuilta tuliaisiksi. Muutama arvokkaampi lahjapullokin löytyy. Kokoelma painottuu syystä tai toisesta kovasti Eurooppaan ja etenkin Ranskaan ja Italiaan. Viimeisimpänä saapuneista mainittakoon Alto Adigelaisen Pisonin Pinot nero ja Vin Santo. Piemontesta tuli Barricin rosso di montepulciano 2009 pari laatikkoa ja laatikko Brunelloa vuodelta 2006. 2009-pullot on haudattu hyllylle alimmaiseksi kypsymään... Näin toimittiin myös saman vuoden Haut-Medocin Moulin de Blanchonin kanssa jota tuli työtapaturman vuoksi tuplamäärä tarkoitettuun nähden. Hups. Mutta siellähän kypsyilee...

Lisää kaapin sisällöstä ehken myöhemmin. Huomenna maistellaan rieslingiä horisontaalisesti maapallon ympäri. Siitä lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti