Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 4. maaliskuuta 2011

Maistettu Gérard Bertrand B.Bon Côtes du RhôneRhonen viinit ovat ranskalaisista olleet pitkään mieluisia. Jokainen viini on selvästi oma yksilönsä, mutta silti yhdistävänä tekijänä tietty maanläheisyys ja rustiikkisuus. Lisäksi alueen viineistä löytyy hinta-laatusuhteeltaan useita hyviä viinejä arkiseenkin käyttöön.
Rhonelainen luomuviini, jossa rypäleinä grenache ja syrah. Vasta avattuna oli aromi hivenen tunkkainen ja melko alkoholinen. Punaisten marjojen aromeja, multaisuutta ja hentoa pippurisuutta. Myös vaniljaisuutta tuntuu hentona. Hedelmäisyys ja lämmin maanläheisyys tulevat esiin myös maussa, kuten myös pippurinen mausteisuus. Maku on aluksi varsin hapokas ja tanniininen, jälkimaussa kitkeryyttäkin. Avauduttuaan lasissa puolisen tuntia viini kuitenkin pyöristyy selvästi, ja on varsin nautittavaa sellaisenaankin. Luultavasti tämä olisi omiaan täyteläisen lihapadan kumppanina, lammaspadan kanssa vielä ehken parempi.

1 kommentti:

  1. Viini tuli maistettua uudelleen, tällä kertaa poropadan kanssa. Vanha hirveä ja pappia-sääntö toimii hyvin myös muihin rhonelaisiin, eikä hirvellä ja porolla nyt niin kovin suurta eroa liene, ainakaan lautasella.

    VastaaPoista