Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 27. helmikuuta 2012

Helmikuun kuulumisia!

Hei taas!

Helmikuu lähestyy loppuaan ja taas on hetki vierähtänyt postauksesta Pullon hengen puolelle. Hiljaisuus on johtunut pitkään vaivanneesta flunssasta ja kiireistä töissä. Hiihtolomat ovat parhaillaan käynnissä ja se on tietänyt vipinää keittiöön. Kuplasta tuntuu, että helmikuuhun ei ole mahtunut muuta kuin sairastamista ja työntekoa, mutta kurkistus kameran muistiin osoittaa, että jotain muutakin kuin töitä on tullut tehtyä. Helmikuu aloitettiin juhlimalla Tanniinin äidin synttäreitä syömällä ja juomalla pitkän kaavan mukaan Vinoteca del Piemonten Food is art-viikoilla. Menu maksoi 39 euroa ja sisälsi neljä ruokalajia, josta parhaiten kuplalle jäi mieleen taivaallinen barolorisotto ja maalarin paletille koottu jälkiruoka. Viineistä jäi italian ystävälle mieleen Livia fontanan Barlo Villero 2000, joka vei kielen mennessään.

Helmikuun ainoana yhteisenä vapaana lauantai-iltana päätettiin taas kokata jotain pientä. Alkuun oli Kuplan tapaan valmistettuna portobelloa, kurpitsaa, rucolaa ja munsteria. Pääruokana oli suolan päällä hiillostettua siikaa, selleri-voipyrettä ja porkkana-katkarapukastiketta. Jälkiruokana oli yllättäen valikoima Stockan herkun juustoja. Alkuruuan kanssa yhdistettiin lasillinen Heartland dolcetto lagreinia Australiasta.  Kyseiset rypäleet ovat molemma Pohjois-italian natiivilajikkeita, dolcetto Piemontesta ja Lagrein Alto Adigesta. Viini oli tuoksultaan lämmittävän mausteinen, mutta dolcetto toi punaisten marjojen aromia selvemmin esiin. Suutuntumaltaan viini oli varsin intensiivinen, hapot olivat voimakkaat. Tanniinit olivat melko pehmeitä, makuaromeina mausteet ja paahteisuus korostuivat. Hyvin tuntuivat viihtyvän nämä italialaiset Australian lämmössä.  Kalan kanssa nautittiin aina varmaa perus-chablista, joka toimi aivan mainiosti. Juustojen kanssa juotiin Cantine due Palmen Salenton alueelta Apuliasta tulevaa, Neroamaro-rypäleestä tuotettua viiniä. Pullo oli tilattu Gourmondosta, hinta oli   15 e tienoilla. Viini oli taattua salentoa, täyteläinen ja voimakkaan hedelmäinen. Viini sopi koville juustoille, mutta jyräsi etenkin valkohomejuuston täysin.





Muuten helmikuussa on maistettu viineistä Weemalan shiraz-viognieria 2009, jota Kupla sattui löytämään äitinsä kaapista. Tuoksussa vahvasti tummaa marjaisuutta, mausteisuutta ja aavistus viognierin kukkaisuutta. Maku myötäily mukavasti tuoksua ja tanniinit olivat mukavasti pehmenneet. Jälkifiilis viinistä oli erittäin positiivinen ja taas onnistuttiin vakuuttamaan yksi henkilö lisää Shiraz-viognier yhdistelmästä. Viini oli oikein passeli perjantai-illalle, jolloin pakkanen paukkui ja tv:n tarjonta voitti iltamenot.

Maaliskuu aloitetaan jälleen raflavierailulla, kun synttärisankareiden juhlinta jatkuu jälleen kerran Piemonten herkkuja nauttien ennen Tampereen Oopperan ensi-iltaa.  Muuten maaliskuussa Kuplaa odottaa ainakin ViiniExpo-vierailu työkavereiden kanssa ja ruokaa kokkailaan myös perheille, kun ensi sunnuntaina kokataan Soppaa ystäville ja perheille.

-kupla ja tanniini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti