Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 3. joulukuuta 2018

Joulukalenterin 3. luukku: Kuohuvaa itsenäisyyspäiväksi

Neljäs luukku paljastaa kolme kuohuviinisuositusta itsenäisyyspäivän juhlintaan. Koska tyypillisesti tällainen suositustrio sisältää samppanjan, cavan ja proseccon, halusimme ehdottaa vaihteeksi joitain muuta. Laadukkaita kuohuviinejä kun valmistetaan lukuisissa muissakin paikoissa!

Ensin blanc de noirs Saksasta. Raumland on mahdollisesti Saksan tunnetuin Sekt-tuottaja, jonka tuotteisiin tutustuimme Riesling-viikoilla puolitoista vuotta sitten. Raumland Cuvée Marie-Luise Brut on Pinot Noir-rypäleestä valmistettu, rutikuiva ja hapokas sekt, jonka aromeista löytyy hyvä balanssa hedelmäisyyttä ja briossia. Omimmillaan ruokaviininä.

Pohjois-Italian Trentossa osataan myös valmistaa kuohuvaa: Ferrari Perlé Brut on tästä oiva osoitus. Chardonnaysta saadaan Trentossa hedelmäisempi ja täyteläinen kuohuva, joka on kuitenkin täysin kuiva ja kohtalaisen hapokas. Aromipaletilla on sitruksen ja omenan lisäksi mineraalisuutta ja kukkaisuutta. Tämä toimii hieman runsaampaana viininä hyvin aperetiivina, mutta kestää monenlaisia ruokia mainiosti

Viimeisenä muttei vähäisimpänä Rolet Crémant du Jura Brut. Viinissä on Chardonnyn ohella paikallisia lajikkeita Savagninia ja Poulsardia, joista ensimmäinen tuo mukavaa mantelisuutta monipuolistamaan hedelmäisen paahteista aromimaailmaa. Edellisiä hieman enemmän jäännössokeria sisältävänä on passeli aperetiiviksi, mutta toimii hyvin myös kalaisten ruokien seurana.

Valkkaa näistä ja nosta malja 101-vuotiaalle Suomelle, jonka juomakulttuuri alkaa nuorempien sukupolvien voimalla päästä eroon kieltolain traumasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti