Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 22.luukku: Kuohuvaa uudeksi vuodeksi

Joulukalenteri alkaa lähestyä loppuaan tältä vuodelta ja tässä luukussa alamme jo fiilistellä vuoden vaihtumista. Tarjolla on tänään kolme kohtuuhintaista kuohuvaa vaihtoehtoa vuoden 2016 vastaanottamiseen.

(Discalaimer: Jaume Serra ja Wolfbergerin cremant saatiin maahantuojalta näytteinä.)

Espanjasta edullinen cava Jaume Serra Brut. Hintaa karvan alle 9 euroa, mutta laatua on tarjolla hintaan nähden enemmän. Tuoksu on kypsän hedelmäinen ja miellyttävän paahteinen. Maku on kuiva, siinä on aavistus päärynää, keltaista omenaa ja jopa hieman toffeeta. Mousse on tasapainoinen ja viinin maku kantaa pitkälle. Loistava cava hintaluokassaan. Nauti pelkästään tai tapasten kanssa. Viini on mainio maljajuoma myös vuoden vaihtumisen kunniaksi. Osta ja testaa, jos ei ole sinulle vielä tuttu tuote.
Alkon kuva

Ranskasta tarjoamme tällä kertaa pari eri vaihtoehtoa. Alsacen alueelta Wolfbergerilta tulee alkon tämän syksyn uutuus Cremant d'Alsace Organic Brut. Raikkaan persikkainen ja sitruksinen tuoksu. Maku seurailee tuoksun aromimaailmaa ja siinä on aavistus myös pähkinäisiä piirteitä. Viinin mousse on tasapainoinen ja kuplat ovat pienet. Viinissä on mielestämme todella hyvä-hintalaatusuhde. Valitse tämä, jos haluat tutustua tarkemmin laadukkaisiin crémanteihin. Toimii hyvin äyriäisten ja pikkusuolaisten kaverina.
Alkon kuva

Kolmantena vaihtoehtona tarjoamme pelkästään Pinot Noirista tehtyä samppanjaa. André Clouet Grande Reserve Blanc de Noirs Brut on yksi suosikimme Alkon alle 30 euron samppanjoista. Blanc de noirs-samppikset ovat todellakin vähimmistössä Alkon valikoimassa, mutta onneksi tämä tuote sieltä löytyy. Samppanjan tuoksu on paahteinen, aavistuksen kermainen ja sitruksinen. Maku on kuiva, runsas ja miellyttävän briossinen. Viinin kuplat ovat tasapainoiset ja kestävät. Viini on loistava kokonaisuus, joka toimii loistavasti ruokasamppanjana. Tarjoa aasialaisesti maustettujen rapujen tai vaalean kalan kanssa uuden vuoden juhla-aterialla.

Näiden edellä mainittujen kuohuvien juomien kanssa otat vuoden 2016 tyylikäästi vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti