torstai 2. elokuuta 2012

Viikon valinta:Tapas Bar Inez – Uusia tuulia


Tampereelle avattiin kesällä 2010 Tapas bar Inez
Pellavatehtaankadulle. Baari tarjosi ja tarjoaa edelleen paikan päällä 
tehtyjä tapaksia, ja aiemmin listalla oli myös varsinaisia suurempia 
ruoka-annoksia. Nyt viimeisimmässä ruokalistassa näyttää olevan vain 
tapaksia, joita kuitenkin tarjotaan myös kokonaiseksi ateriaksi 
koottuina annoksina. Lisäksi tarjolla oli espanjalaispainotteinen 
viinilista sekä laaja valikoima espanjalaisia siidereitä.

Baarissa käytiin pian avaamisen jälkeen useammankin kerran sekä 
syömässä että juomassa, koska konsepti vaikutti kiinnostavalta. Heti 
alusta alkaen Tanniinin silmiä särkivät oranssit muovituolit, joista 
ei vieläkään ole päästy eroon. Sen sijaan muissa asioissa kehitystä on 
tapahtunut.

Alun innostus nimittäin lopahti tämän baarin suhteen viinilistan 
tylsyyteen ja muuttumattomuuteen. Lista oli varsin tavanomainen, 
espanjalaisiin viineihin erikoistuneelta baarilta olisi odottanut 
jotakin muuta kuin alkon valikoimaa toistavaa torrestorrestorresia. 
Kyseinen tuottaja tekee ihan hyviä viinejä, mutta vaihtelukin 
virkistää. Toki valikoimassa oli muitakin viinejä, mutta varsinaisia 
erikoisuuksia ei löytynyt.

Toisin on nyt. Viinien toimittaja on vaihtunut, ja jos tiskin takana 
hyörineen juttuja oikein ymmärsin, niin nykyisin viinit tulevat 
Viinitie-nimiseltä maahantuojalta. Kyseisellä maahantuojalla on 
Helsingissä oma viinibaari Vin Vin. (Huhun mukaan tallinnaan pitäisi 
syksyllä aueta samojen herrojen toimesta sisarbaari, jonka kylkeen 
tuossa vapaan viinin maassa saadaan myös kauppa.) Viinitien viinit 
ovat pääosin pientuottajien aikaansaannoksia, ja sellaisia näytti 
ilmaantuneen runsaasti myös Inezin uudelle listalle. Baarihenkilökunta 
tunsi tuotteensa loistavasti, ja osasi ohjata myös espanjan ja 
portugalin viineihin heikommin perehtyneen juomavalintaa hienosti. 
Ainakin meitä palvellut baarimestari oli aidon innostunut viinistä, 
mikä lämmittää toisen intoilija sydäntä.

Suosittelen siis testaamaan 'uuden' Inezin, ainakin kirjoittajat 
aikovat aloittaa tutustumisen Espanjan ja Portugalin vähemmän 
tunnettuihin viinialueisiin kyseisessä ravitsemusliikkeessä.



Kovasti yritämme päästä myös osallistumaan Inezissä 9.8.2012 järjestettävään 
Winemaker Dineriin, jossa Dani Sanchez esittelee Montsantin ja Navarran tilojen viinejään 
ja ilta päättyy neljän ruokalajin illalliseen.


-Tanniini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti