torstai 2. elokuuta 2012
Viikon valinta:Tapas Bar Inez – Uusia tuulia
Tampereelle avattiin kesällä 2010 Tapas bar Inez
Pellavatehtaankadulle. Baari tarjosi ja tarjoaa edelleen paikan päällä
tehtyjä tapaksia, ja aiemmin listalla oli myös varsinaisia suurempia
ruoka-annoksia. Nyt viimeisimmässä ruokalistassa näyttää olevan vain
tapaksia, joita kuitenkin tarjotaan myös kokonaiseksi ateriaksi
koottuina annoksina. Lisäksi tarjolla oli espanjalaispainotteinen
viinilista sekä laaja valikoima espanjalaisia siidereitä.
Baarissa käytiin pian avaamisen jälkeen useammankin kerran sekä
syömässä että juomassa, koska konsepti vaikutti kiinnostavalta. Heti
alusta alkaen Tanniinin silmiä särkivät oranssit muovituolit, joista
ei vieläkään ole päästy eroon. Sen sijaan muissa asioissa kehitystä on
tapahtunut.
Alun innostus nimittäin lopahti tämän baarin suhteen viinilistan
tylsyyteen ja muuttumattomuuteen. Lista oli varsin tavanomainen,
espanjalaisiin viineihin erikoistuneelta baarilta olisi odottanut
jotakin muuta kuin alkon valikoimaa toistavaa torrestorrestorresia.
Kyseinen tuottaja tekee ihan hyviä viinejä, mutta vaihtelukin
virkistää. Toki valikoimassa oli muitakin viinejä, mutta varsinaisia
erikoisuuksia ei löytynyt.
Toisin on nyt. Viinien toimittaja on vaihtunut, ja jos tiskin takana
hyörineen juttuja oikein ymmärsin, niin nykyisin viinit tulevat
Viinitie-nimiseltä maahantuojalta. Kyseisellä maahantuojalla on
Helsingissä oma viinibaari Vin Vin. (Huhun mukaan tallinnaan pitäisi
syksyllä aueta samojen herrojen toimesta sisarbaari, jonka kylkeen
tuossa vapaan viinin maassa saadaan myös kauppa.) Viinitien viinit
ovat pääosin pientuottajien aikaansaannoksia, ja sellaisia näytti
ilmaantuneen runsaasti myös Inezin uudelle listalle. Baarihenkilökunta
tunsi tuotteensa loistavasti, ja osasi ohjata myös espanjan ja
portugalin viineihin heikommin perehtyneen juomavalintaa hienosti.
Ainakin meitä palvellut baarimestari oli aidon innostunut viinistä,
mikä lämmittää toisen intoilija sydäntä.
Suosittelen siis testaamaan 'uuden' Inezin, ainakin kirjoittajat
aikovat aloittaa tutustumisen Espanjan ja Portugalin vähemmän
tunnettuihin viinialueisiin kyseisessä ravitsemusliikkeessä.
Kovasti yritämme päästä myös osallistumaan Inezissä 9.8.2012 järjestettävään
Winemaker Dineriin, jossa Dani Sanchez esittelee Montsantin ja Navarran tilojen viinejään
ja ilta päättyy neljän ruokalajin illalliseen.
-Tanniini-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti