perjantai 12. elokuuta 2016

Elokuun kausimenu: Pääruuaksi vasikan entrecoteeta ja aniksella maustettua kanttarellikastiketta

Vasikan entrecoteeta, kauden kasviksia ja aniksella maustettua kanttarellikastiketta

Vasikan entrecote

200 gr lihaa/syöjä
suolaa
mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Laita liha kuumalle pannulle, jossa on öljyä. Paista molemmille puolille nätti pinta ja mausta liha suolalla ja pippurilla. Kypsennä loppuun 200 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 52 astetta (medium)/ 60 astetta (kypsä). Anna lihan vetäytyä folion alla 5-10 minuuttia. Tarjoa kasvisten ja kanttarellikastikkeen kanssa.

Kauden kasviksia

1 sipulinippu
1 porkkanippu
12 perunaa
suolaa, pippuria, savupaprikaa
öljyä/voita paistamiseen

Leikkaa sipulit varsineen neljään osaan, leikkaa porkkanat neljään osaan ja laita esikeitetyt perunat, porkkanat ja sipulit uuniin. Mausta kasvikset ja paahda kasviksia grillivastuksen alla 10-15 minuuttia, kunnes ne on ovat kypsiä. Tarjoa heti. 

Kanttarellikastike:

puoli litraa kanttarelleja
sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 pieni porkkana
1 dl kermaa
2 dl valkoviiniä
1/2 tl aniksen siemeniä
valkopippuria
suolaa
hunajaa
vaaleaa balsamicoa
öljyä paistamiseen

Hienonna kanttarellit, sipulit ja porkkana. Laita kasariin öljyä ja kuullota, kunnes sienistä on suurin osa nesteestä haihtunut. Lisää valkoviini ja mausteet, hauduta miedommalla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää maun mukaan suolaa ja hunajaa sekä kerma. Soseuta sauvasekoittimella.

Juomasuositukset

Juomaksi suosittelemme taannoisessa tastingissa hyväksi todettua Lapostole Cuvée Alexandre Chardonnayta. Viini on selkeästi täyteläisen pään chardo, jossa oli kuitenkin Chileläiseksi erittäin hyvä hapokkuus. Toiminee hyvin kermaisen, hieman mausteisenkin kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti