perjantai 19. helmikuuta 2016

Helmikuun kausimenu: Veriappelsiinia!

Helmikuu on veriappelsiinien lyhyen sesongin huippua. Jälkiruuassa yhdistämme tämän sesonkihedelmän aasialaisiin makuihin.

Veriappelsiinia, kookosjogurttia ja pistaasipähkinää


4 Veriappelsiinia

Kuori veriappelsiinit veitsen kanssa niin, että yhtään valkoista kuorta ei jää näkyviin. Leikkaa veriappelsiinit siivuiksi.

Kookosjogurttia:
5 dl turkkilaista jogurttia valutettuna 5 tuntia suodatinpussissa siivilässä.
50 g kookoshiutaleita

25 gr kuorittuja pistaasipähkinöitä hienonnettuna.

Kookoskeksiä: 
1 muna
2 tl vettä
50 g kookoshiutaleita
50 g jauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta

Sekoita aineet, paista lusikalla pellille roiskittuja keksejä 175-asteisessa uunssa noin 10 min kunnes ovat hieman rusehtuneet.

Kokoa annos esimerkiksi kuvan mallin mukaan.

Viiniksi ehdotamme tälle ei-niin-makelle jälkiruualle hieman kuivempaa viiniäkin: Alsacelainen Gisslebrechtin Gewürztraminer on aromimaailmaltaan eksoottinen, hieman makea ja täyteläinen viini, joka toimii kookoksen ja happamien appelsiinien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti