Maisteltiin alkuviikosta olan takaa Bojoa. 5 eri Cru-aluetta sekä pakollinen noveau. Joukossa vanhojen tuttujen uusia vuosikertoja ja uusia mukavia tuttavuuksia.
Noveau Chateau des Loges: Hailakka purppura. Tuoksussa ensisijaisesti nousee mustikkamehun aromi, ei banaania, ei juuri mausteita. Maku lievästi hapokas, ei juuri tanniinia. Siedettävä, ok.
Domaine Des Nugues Fleurie 2012: Tuoksu on orvokkinen, hieman vadelmainen. Aavistus mausteisuutta. Varsin hapokas,vähätanniininen. Ei potki lainkaan vastaan, soljuu suusta alas miellyttävästi.
Lapalu Brouilly Veilles Vignes 2013: Selvästi voimakkaampi ja maanläheisempi tuoksu, jossa mukavaa mausteisuutta. Jopa aavistus tallintaustaa, Suussa enemmän konsentraatiota, aromimaailma edellisiä mausteisempi ja jopa kirsikkaisen marjainen. Aavistus enemmän tanniinia, edelleen gamaylle ominainen hyvä hapokkuus.
Domaine Piron Saint Amour 2013: Tuoksu on hienovaraisen punaherukkainen, tässä tuntuisi olevan aavistus banaaniaromiakin mukana, Se ei kuitenkaan tee tuoksusta epämiellyttävää. Suussa viini on kepeä mutta silti riittävän hedelmäinen. Kaiken kaikkiaan tasapainoinen suutuntuma, ja lyhyehkö jälkimakukin tässä miellyttävä. Tämä viini oli oma ja yleisön suosikki
Marcel Lapierre Morgon 2013: Puhdas tuoksu: Mansikkaa, kirsikkaa, kukkaisuutta. Suussa yllättävän ohut, hedelmäisyys liki olematon. Happoa kohtalaisesti, tanniinia olemattomasti. Pelkältään pettymys, mutta hedelmäisyys korostuu yllättävän voimakkaasti ruuan (sienipiirakan ja juustojen) kanssa. Pieni pettymys aiempiin kokemuksiin verrattuna.
Drouhin Moulin á Vent 2012: Tuoksu maanläheinen, aavistuksen asetoninen, Mansikkaa ja vadelmaa. Täyteläisin maistetuista viineistä. Rustiikkinen maanläheisyys on paletilla hallitseva piirre.
Viinien marja-aromimaailma oli melko yhtenevä, ja myös hapokkuus oli kaikissa rypäleelle ominaisen pirteä. Tuoksun ja makuaromien maustepuolella ja maanläheisyydessä viinit erosivat toisistaa, mutta selkeimmät erot tulivat hedelmäisyydessä ja konsentraatiossa. Kaikki viinit paranivat selvästi ruuan kanssa, ja konsensuspäätös olikin se, että gamay on ruokaviini. Erityisen hyvin toimii jäähdytettynä, ja sopii oivasti myös kalaruokien punaviiniksi.
Ei kovin usein punaviini närästä, mutta tällä kertaa seuraavana yönä tiesi, mitä on tullut juotua. Mielenkiintoinen maistajainen ja Brouilly sekä Saint Amour ovat ihan kelpo viinejä.
VastaaPoista