Viikonloppuna olimme pitkästä aikaa käymässä kesämökillä Keski-Suomessa, kun kaverin häät juhlittiin naapurikunnassa. Hurautimme mökille jo edeltävänä päivänä, ja illaksi varasimme mukaan taannoin Vinaikselta tulleen punaisen loirelaisen.
Chateau Coulaine on viinitila, joka on tuottanut viiniä yhtäjaksoisesti 1300-luvulta lähtien. Tila sijaitee Chinonissa Tourainen alueella. Touraine on Cabernet Fracin valtakuntaa, ja Chinonia pidetään Bourgeilin ohella parhaana alueena.
Viini on syvän sinipunainen. Tuoksussa on enemmän raikkaita punaisia marjoja kuin keskiverrossa kotipuutarhassa: Mansikka ja vadelma ovat hienosti edustettuina freesissä tuoksussa, jossa on kuitenkin myös mukavaa mausteisuutta ja maanläheisyyttä. Suussa viini tuntuu nuorelta ja jossain määrin villiltä, sillaiten hyvällä ja hapokkaalla tavalla. Tanniinit ovat keskivoimakkaat, kohtalaisen terävät. Viinissä yhdistyy hyvärunkoisuus ja raikkaus, mikä tekee tästä mielestämme kiinnostavan kokonaisuuden. Luultavasti tämä muuttaisi kovasti luonnettaan esim. 5-10 vuoden kellaroinnilla, eikä luultavasti ainakaan huonommaksi.
Viiniä nautittiin illalla sateen ropistessa kattoon. Lautasella ollut savusiikasalaatti ei varsinaisesti ollut täsmäpari, ennemmin olisin nähnyt tämän entrecoteen tai muun tuhdin lihapalan kaverina. Mutta säähän tuo viini sopi kuin nakutettu: Raikas viini raikastavalle kesäsateelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti