Ravintolapäivä järjestettiin neljännen kerran 4.2.2012 ja Pullon hengen porukka otti osaa ns.kevytversiossa eli ruokaa tehtiin kaveriporukan kesken kaksien synttäreiden ja yksien läksäreiden kunniaksi. Kuplan tehtävänä oli tällä kertaa vain kantaa töistä kotiin 4 kg karitsan potkaa ja 2 kg karitsan sisäfileetä. Kunnon liharuokaa helmikuun pakkasilla oli teemana ja halvemmat ruhonosat pääosassa.
Tanniini vastasi yhden synttärisankarin kanssa ruuanlaitosta Kuplan vahtiessa päältä. Ruuaksi valmistui 15 tuntia oluessa hautunutta potkaa, grillattua sisäfileetä, uunijuureksia, valkosipuli-perunapyreetä stout-kastikkeen kera. Alkupaloina oli italiahenkisiä bruchetta-leipiä ja juustoja edelliseltä viikonlopulta.
Jälkiruuan Kupla hankki ovelasti äitinsä luota, tämä oli tehnyt liikaa mustikkapiirakkaa. Piirakan kanssa tarjottiin sitten vielä stout-suklaasabayonia, joka onnistui yli odotusten.
Juomina oli neljää erilaista punaista. Vanhaa maailmaa edustivat Ranskasta Marquise de Lassime 2007 AC Margaux (jonka kaverit olivat tuoneet Ranskan maalta), Chateau Morillon 2010 ja Italiasta Rovero Barbera d'asti 2009. Uutta maailmaa edusti vahvasti Yhdysvaltalainen Cycles Gladiator 2008. Kuplan suosikkeja olivat ehdottomasti lempiviinimaastani Italiasta tuleva Barbera, jonka hinta-laatusuhde on ehdottomasti kohdallaan ja mukavan pehmeä Cycles Gladiator. Illan aikan korkattiin myös Kuplan entisestä työpaikasta hamstraama 3-litran belgialainen luostariolut Augustinin, jonka tarkoituksena oli parantaa Kuplan flunssa, mutta toisin kävi. Ääni on hävinnyt viikonlopun aikana parempiin osoitteisiin.
Ruokien kanssa parhaiten yhteen sopi Rovero. Barberan marjaisuus toi tummaan liharuokaan mukavaa raikkautta, ja viinin melko runsas hapokkuus toimi samassa tarkoituksessa. Marjaisina aromeina tyypilliset punaiset marjat kirsikka, puolukka, karpalo ja häivähdys pihlajanmarjaa. Hapokkuus ja kevyehköt tanniinit jatkoivat makua mukavasti, ja mausteisiakin aromeja tuli esiin jälkimaussa.
Gladiaattori oli joukon paras siemailuviini, kylmänä talvipäivänä tummat marjat, pippurisuus ja reilu tammitus tekivät tehtävänsä. Simppeliin seurusteluun, suosittelemme!
Ranskalaiset olivatkin sitten hiukan mitäänsanomattomampia tuttavuuksia, kuten edullisemmilla gallialaisilla usein tapana on. Morillon on sinänsä mielenkiintoinen luomu-Bordeux, mutta maultaan viini ei ollut mitenkään erityinen. Melko bluntti perusBDX.
Margaux avattiin illan loppupuolella, joten allekirjoittanut ei voi antaa siitä puolueetonta ja luotettavaa arviota :)
Tämä viikko jatkaa hyvän ruuan viikkoa, kun perjantaina on testissä jälleen kerran Piemonte ja tällä kertaa katsastetaan Tanniinin perheen kanssa, millä tavalla Piemonten jengi toteuttaa Food is Art-viikkoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti