sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 14.luukku:Miltei perinteinen glögi

Olemme tehneet omaa glögiämme jo useana vuonna. Sitä on mukava antaa ystäville lahjaksi ja nautiskella itse joulun alla. Reseptissä on pysyvät perusainekset ja joka vuosi vaihtuva twisti.

Tämän vuoden glögiin haettiin paahteisen pähkinäistä aromia hasselpähkinöistä:

Pullon hengen jouluglögi 2014:
1/2 l viinaa
10 kaardemumman siemenkotaa
2 kanelitankoa
15 neilikkaa
5 tähtianista
10 hasselpähkinää

Ainekset laitetaan viinapulloon likoamaan viikoksi. Tämän jälkeen glögijuuri on valmista. Juurta käytetään punaviinillä laimennettuna, ja sitä kannattaa makeuttaa muscavado-sokerilla oman maun mukaan. Haluttaessa hyvin täyteläistä glögiä voi punaviinistä osan korvata portviinillä. Sopiva sekoitussuhde juuresta ja viinistä on noin 1+ 4.

Nautitaan kohtuudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti