tag:blogger.com,1999:blog-149654377954553757.post5390550910968806791..comments2023-06-17T17:16:10.014+03:00Comments on Pullon henki: Tampereen Wine Symposium, osa 2: viinin 'virheet'Heikkihttp://www.blogger.com/profile/08453822920952262188noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-149654377954553757.post-80763623620189298012015-09-02T19:08:41.230+03:002015-09-02T19:08:41.230+03:00Jep. Näinhän goodekin sanoi tynnyreistä, en vain t...Jep. Näinhän goodekin sanoi tynnyreistä, en vain tähän jaksanut selostaa sanasta sanaan lukijakunnan keskimääräistä mielenkiintoa ajatellessani. <br /><br />Jos ymmärsin luentoa oikein, voi villi hiivakanta ehkäistä ainakintarhalta rypäleissä kantautuvaa brettiä, joka kuitenkin lienee yksi mahdollinen lähde. Heikkihttps://www.blogger.com/profile/08453822920952262188noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-149654377954553757.post-57834231300566139482015-09-02T10:05:51.177+03:002015-09-02T10:05:51.177+03:00Ymmärtääkseni villihiivojen käyttö ei lisää tai vä...Ymmärtääkseni villihiivojen käyttö ei lisää tai vähennä brettan määrää viinissä, koska usein bretta voi iskeä missä vaiheessa tahansa viiniin - ei pelkästään käymisvaiheessa. Suurempi ongelma on viinin korkea pH, sillä bretta viihtyy vähähappoisessa ympäristössä paremmin - tästä syystä bretta on myös merkittävästi useammin tavattavissa puna- kuin valkoviineissä.<br /><br />Lisäksi brettaa voidaan tavata jopa täysin uusista, käyttämättömistä ja puhtaista tynnyreistä ja muutenkin tynnyrit taitavat olla se todennäköisin ympäristö törmätä brettaan, joten tynnyreiden yleistyminen brettan eliminoimiseksi kuulostaa vähän päinvastaiselta logiikaltaan!Ottohttps://www.blogger.com/profile/08410132544589500796noreply@blogger.com